Påsketips!

En serie, en podkast, en bok og en dokumentar du kan kose deg med i påsken!

11.04.2017

En serie: Big Little Lies

Har du ennå ikke fått med deg Big Little Lies bør du bruke ferien til å bingewatche alle episodene av denne sjangerhybriden av drama/krim/komedie asap. Miniserien følger en håndfull mødre og barna deres i det velstående området Monterey i California. Hovedplottet presenteres i første episode: et mord har skjedd, men vi vet ikke hvem som er død eller hvem som er skyldig. Vi blir kjent med kvinner med polerte fasader og billedskjønne familier, men skjønner raskt at fasader har sprekker og at kvinnene vi blir kjent med har komplekse historier. Serien har en stjernespekket rolleliste (bl.a. Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shaylene Woodley, Laura Dern og Zoe Kravitz) , og rammes inn av et perfekt soundtrack (som kan søkes opp på Spotify). Den passerer også den såkalte Bechdel-testen med glans. Serien kan ses på HBO Nordic.

En podkast: Bra damer

Som vi har sagt før; podkaster gjør husarbeid, pendling og andre kjedelige ting til en lek! I podkasten “Bra damer” intervjuer Guri Solberg kule, interessante og morsomme norske damer. Sjekk for eksempel ut episodene med Helena Brodkorp, Ada Sofie Austegard, Christine Dancke og Kadra Yusuf.

En bok: Terningen er kastet

Lei av Harry Hole og på utkikk etter en ny krimhelt(inne)? Møt Leona Lindberg, en dyktig politietterforsker med uortodokse metoder og en noe tvilsom moral. Forfatter Jenny Rogneby har selv jobbet som etterforskningsleder i svensk politi og har forklart at hun ville “skrive en bokserie om en person som bryter normene for hvordan en kvinne, mor og politiansatt forventes å oppføre seg”. Første bok om Leona, kalt “Terningen er kastet”, kom ut i 2016 og neste i serien, “Alle midler tillatt”, og kom ut nå i 2017.

En dokumentar: Venus – nakne bekjennelser

To danske kvinnelige regissører ønsket å lage en erotisk film basert på egne seksuelle erfaringer og inviterte til åpen audition. Rundt 100 unge kvinner møtte opp, og underveis i intervjurunden forstår regissørene at intervjuene og samtalene med disse kvinnene er mer interessant en den opprinnelige filmen de hadde planlagt. Resultatet er en intim og nærgående dokumentar, der flere unge kvinner forteller åpent om sitt forhold til sex, lyst og seksualitet. Kan ses her på nrk.no.